voor-de-kids

Voor de Kids

Kids

Ook voor gezinnen hebben we samen een nieuw arrangement gemaakt.  ZOEK DEKKING!!! Een verdedigingsavontuur voor schoolkinderen.

Ook zo benieuwd naar het verhaal achter de stadmuren en de torens van Zutphen? Vraagt u zich wel eens af wie de personen waren  die ervoor zorgden dat Zutphen goed beschermd was tegen de vijanden? Bent u op zoek naar een leuke activiteit voor een groep die bestaat uit volwassenen en kinderen? Wilt u meer weten over Zutphen en ook lekker kunnen eten?

Dan is het arrangement Zoek dekking een leuke activiteit voor u. Het arrangement wordt u aangeboden door de stadsgidsen Zutphen en het Stedelijk Museum Zutphen.

Deelnemers aan dit arrangement krijgen een rondleiding door de oude binnenstad van Zutphen. Een stadsgids vertelt van alles over de verdedigingswerken die de stad beschermden.

Maar eerst maken de kinderen in het Stedelijk Museum Zutphen kennis met Everhard, Otto, Maurits en Menno. Deze 4 mannen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging en bescherming van Zutphen. Met een speurboekje, komen zij spelenderwijs meer te weten over het ontstaan van Zutphen. De aanwezig volwassenen mogen natuurlijk meehelpen en leren hier vast ook nog wat bij.

Dit arrangement is geschikt voor groepen bestaande uit volwassenen en kinderen van 6 tot en met 12 jaar, zoals gezinnen, familiedagen, opa’s en oma’s.

Kosten zijn €10,00* per persoon. Reserveren voor groepen van 4 tot max. 20 personen kan via deze site.

Speciaal voor gezinnen

Ben jij een echte speurneus?

14.00 uur:      Ontvangst met koffie, thee of fris

14.30 uur:      Wandeling door de stad met ervaren stadsgids

15.15 uur:       Speurtocht in of om de Sint Walburgiskerk

Kosten € 10,00* p.p. 

*) reserveringskosten €6,00 per groep

Voor scholen gelden andere prijzen. Neem hiervoor contact met ons op.