Blog

Wij mogen nog niet open, maar als het kan: Neem je collega’s mee voor deze SPORTIEVE UITDAGING in de mooiste Hanzestad!

Eerst een frisse neus halen tijdens een vol levendige verhalen en anekdotes om daarna je collega’s te verslaan met poolen onder het genot van een fris getapt biertje*.

*) tapbier Bavaria, wijn, fris of een warme drank

Vanaf 4 personen voor € 55,00 per groep. Grotere groepen prijs op aanvraag.


Alvast een voorproefje van Zutphen? Kijk naar dit promotiefilmpje van Zutphen: Zutphen impressies

Of: op dinsdag 4 februari 2020 verscheen Zutphen als eerste stad in de uitzending van een nieuwe van Rossems reeks. Tijdstip 20:25 uur NPO 2. Leuke aflevering! Wellicht op “Uitzending gemist” terug te vinden.

U kunt met ons wandelen in alle jaargetijden en weertypes. Bel ons. Onderzoek de mogelijkheden op de site.

Stadswandelingen: leuk voor toeristen en de inwoners (en mensen uit de omgeving) van Zutphen. Een unieke manier om uw stad te leren kennen. Duur: 90 minuten. Kosten: € 5,- per persoon. Onze gidsen staan iedere dag voor u klaar (bij voldoende belangstelling).Bel ons of gebruik de “Reserveren“-knop.

Parkeren in Zutphen


Zutphen Algemeen – Natuurlijk Achterhoek

Over de gemeente. De gemeente Zutphen in het noordwesten van de Achterhoek bestaat uit de monumentale Hanzestad Zutphen en het groene dorp Warnsveld. Samen met het buitengebied en de buurtschap Warken is de gemeente goed voor circa 47.000 inwoners. De stad Zutphen is fraai gelegen aan de rivier de IJssel en de Berkel en is bekend vanwege de smalle straatjes en de vele historische gebouwen. (klik op de link voor meer info)

www.natuurlijkachterhoek.org


Zutphen per fiets

Het middeleeuwse centrum, de oude stadsmuur, de uiterwaarden van de IJssel, de parken, de bijzondere woonwijken en de honderden monumenten. Ze zijn goed per fiets te verkennen. De thema-tochtjes onder leiding van een gids worden aangeboden door de  Stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen.  Ben je geïnteresseerd in architectuur en bouwstijlen. Dan brengt de gids je na een rondje binnenstad naar wijken met veel Jugendstil en Amsterdamse Schoolpanden. Wil je meer van de natuur rond Zutphen zien, langs de IJssel fietsen, door groene parken en over oude begraafplaatsen? Dan kies je voor de natuurfietstocht. Er is ook een fietstocht met het thema industrieel erfgoed. Zutphen heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een nieuwe wijk op de plek waar vanouds veel industrie was. De Noorderhaven is nu een woonwijk, gemarkeerd door industrieel erfgoed en havens aan de IJssel. In 2016 is er een nieuwe haven in gebruik genomen voor pleziervaartuigen. Iets verder ligt de Museumhaven, een haven voor historische schepen. Op de fiets krijg je een goed beeld van het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek; alle drie gerestaureerd industrieel erfgoed en in gebruik bij bevlogen ondernemers. Klik hier voor meer info: fietstocht


Naast de fietstochten biedt de organisatie ook complete dagjes uit aan, waar combinaties worden aangeboden, zoals stadswandelingen met bezoek aan museum of Walburgiskerk en Librije bijvoorbeeld. Ook hotelovernachtingen en arrangementen Happen & Stappen zitten in het pakket. Nieuwsgierig geworden? Klik hier: arrangementen