walburgis-kerk

Walburgiskerk

Combinatie Stadswandeling met rondleiding  St.Walburgiskerk en unieke kettingbibliotheek de Librije

De Walburgiskerk aan het ’s Gravenhof in Zutphen behoort niet alleen tot de 10 mooiste kerken van Nederland, de kerk is ook één van de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. De oudste delen van de kerk dateren uit de 11e eeuw. De kerk herbergt diverse schatten waaronder een unieke Jeruzalemluchter (middeleeuwse kaarsenkroon uit 1395 met o.a. eenhoorns en andere symboliek), secco’s, een koperen doopvont uit 1527 en het Hendrick Baderorgel uit 1643; dit orgel behoort tot de top 5 orgels van ons land. De kerk herbergt tevens één van de laatste twee originele middeleeuwse kettingbibliotheken van West-Europa. Dit is de fameuze “Librije”.

De “Librije” is een openbare leeszaal uit de 16e eeuw en in feite de oudste openbare bibliotheek van Nederland. Zij is gebouwd van 1561 tot 1564 naar het model van de boekenzalen van twee Zutphense middeleeuwse kloosters.

De combinatie van een stadswandeling met een rondleiding o.l.v.een gids in de Walburgiskerk en librije duurt ca 2 uur.

kosten € 10,–* p.p.

Meerkosten  beklimmen toren €2,50 (alleen te boeken in het hoogseizoen); duur: ca. 1 uur extra.

klik hier voor de site van de walburgiskerk

Bovenop dit arrangement kunnen we nog meer bieden. Wilt u een toren beklimmen of een tussenstop met een hapje of drankje, een bierproeverij, een workshop? We hebben veel mogelijkheden om u een onvergetelijk dagje Zutphen te laten beleven!