museum

Museum

Combinatie stadswandeling met bezoek aan het stedelijk museum en museum Henriette Polak

Musea Zutphen zijn eigenlijk twee verschillende musea in één gebouw. Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorische museum dat de geschiedenis van Zutphen en van de huidige Achterhoek verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Daal af naar de gewelfde middeleeuwse kelder en stap in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. U wordt langs objecten geleid die tot de oudste van Nederland en ver daarbuiten behoren. Zoals het oudste stripverhaal van Nederland. Of de kwadrant, het oudste horloge van Europa. Dit middeleeuwse navigatie-instrument is in 2013 bij archeologisch onderzoek op de Houtmarkt gevonden. Aan elk object zit een verhaal. Tijdens uw wandeling van de Oude Steentijd tot nu ziet u de ontwikkeling van de stad, met hoogtepunten – zoals de stadsrechten in 1195 en het Hanzeverbond – en dieptepunten, waaronder de grote Vikingaanval in 882 en de Tweede Wereldoorlog.

Museum Henriette Polak draagt de naam  van mecenas Henriette Polak-Schwarz (1893-1974, geboren in Zutphen). Zij raakte in 1964 bevriend met kunstenaar Joop Sjollema (1900-1990), toen hij haar portret schilderde. Hij wist Henriette Polak te overtuigen van de noodzaak om een museum op te richten voor Nederlandse figuratieve kunst die geworteld was in de academische traditie, maar die zich bleef ontwikkelen.  Naast de vaste collectie heeft het museum ook wisselende tentoonstellingen. kijk voor meer informatie op www.museazutphen.nl

De combinatie van een wandeling met een rondleiding o.l.v.een gids en een bezoek aan het museum duurt ca. 2 uur.

Kosten € 15,00* p.p.

(uitbreiding met Henriette Polakmuseum meerprijs € 9,00)

Nu in het museum: de tentoonstelling “Jo Spier”: “Verleiden met een glimlach”. Jo Spier en de reclame t/m 9 feb 2020

Tussen februari en juni 2020 de tentoonstellingKoele wateren”.  Alleen toegankelijk met een combikaartje. Dus € 15,- ; dit komt omdat de tentoonstelling over 2 verdiepingen gaat.

Meer mogelijkheden

Bovenop dit arrangement kunnen we nog meer bieden. Wilt u een tussenstop met een hapje of drankje, een bierproeverij, een workshop? We hebben veel mogelijkheden om u een onvergetelijk dagje Zutphen te laten beleven!